Eenmanszaak

Als eenmanszaak ben je in alle opzichten rechtstreeks verantwoordelijk voor je onderneming. Je bent geen rechtspersoon maar een natuurlijke persoon die een economische activiteit bedrijft, en je kunt toch mensen in dienst hebben. Als je geen mensen in dienst hebt, zul je meestal ZZP’er of freelancer genoemd worden.

Jouw persoonlijke Kubus-adviseur kan je glashelder uitleggen hoe je een boekhouding inricht voor een eenmanszaak en hoe je zo weinig mogelijk inkomstenbelasting hoeft te betalen. Tevens helpen wij je met jouw omzetbelasting en, wanneer je personeel hebt, met de loonbelasting. Aanvullend kunnen wij je begeleiden richting de toekomst, maar ook in de diverse wet- en regelgeving. Wij denken en groeien met je mee en zorgen ervoor dat jouw eenmanszaak financieel gezond is én blijft.

Kom in contact

Ben je geïnteresseerd in onze diensten en wil je meer informatie? Laat hieronder je telefoonnummer achter en we bellen je zo snel mogelijk.

Jouw eenmanszaak goed op orde?

Eenmanszaak betekent niet dat er maar één persoon in het bedrijf mag werken. De term “één man” geeft aan dat het bedrijf financieel en juridisch door één persoon wordt geleid. De eigenaar mag daarnaast gewoon personeel hebben. Op dat moment krijg je een loonheffingsnummer en moet je een loonadministratie gaan voeren. Wij begeleiden je bij het maken van een goede arbeidsovereenkomst, waarbij de werknemer weet wat er van hem wordt verwacht. We verzorgen de loonstroken en jaaropgaven voor de medewerker. Als er sprake is van een pensioen, zorgen wij dat de juiste gegevens bij het pensioenfonds terechtkomen. Ook de loonaangiftes worden door jouw Kubus adviseur verzorgt.

Welke rechtsvorm? Wij helpen je!

De term “zzp’er” zorgt regelmatig voor misverstanden. Veel mensen denken namelijk dat zzp een aparte rechtsvorm is. Dit is echter niet het geval. Een zzp’er is een ondernemer die ofwel een eenmanszaak ofwel een BV heeft. Een zzp’er zijn, hoeft niet automatisch te betekenen dat je een eenmanszaak hebt. De ‘ZZP BV’ is dan ook een steeds populairder wordend benaming van zzp’ers die een BV hebben. 

Ben jij van plan als zzp’er aan de slag te gaan en ben je benieuwd welke rechtsvorm het beste bij jou past? Zowel de eenmanszaak als de BV zijn zeer geschikte rechtsvormen voor jouw onderneming. Toch bestaan er enkele grote verschillen. Wij nemen je mee in de risico’s en voordelen van beide varianten, zodat jij de beste keuze kunt nemen en je kunt richten op hetgeen waarin jij goed bent, namelijk ondernemen! Klik hier om contact met ons op te nemen.